Ankara Havacılık MeslekYüksekokulu (AHMYO) hızla gelişen sivil havacılık sektörünün ihtiyacına uygun olarak bilgi ve teknik kapasitesi yüksek çalışanları yetiştirmek amacıyla,  2012-2013 akademik yılında eğitim öğretim hayatına  Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi ve Uçak Teknolojisi olmak üzere üç programla başlamış ve Türk Hava Kurumu Üniversitesinin ilk mezunları 2014 yılında Ankara Havacılık Meslek yüksekokulu öğrencileri olmuşlardır.

2015 yılında  YÖK tarafından Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi Programının adı Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği olarak değiştirlmiştir

2020-2021 akademik yılında Hava Lojistiği Programı ilk öğrencilerini kabul ederek AHMYO ailesine girmiştir.

AHMYO bünyesinde ayrıca Uçuş Harekat Yöneticiliği Programının açılarak öğrenci alımı yapılması için çalışmalar devam etmektedir.

2021-2022 Akademik Yılı itibariyle ; Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Uçak Teknolojisi ve Hava Lojistiği programlarımızda öğrenciler eğitim öğretim hayatlarına Etimesgut Kampüsünde devam etmektedirler.