Genel Haberler
16.05.2024

2. Liseler Arası Havacılık Bilgi Yarışması

Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Ankara Havacılık Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 2. Liseler Arası Havacılık Bilgi Yarışması, Türkiye genelindeki 12 meslek lisesinin katılımıyla büyük bir heyecan ve coşkuyla gerçekleşti. Etkinlik, gençlerin hem bilgi yarışmasında kıyasıya rekabet etmelerine hem de Bahar Şenliği'nde eğlenceli anlar yaşamalarına olanak tanıdı.

Yarışma, havacılık sektörüne ilgi duyan lise öğrencilerini bir araya getirerek onların bilgi ve yeteneklerini sergilemelerine fırsat sundu. Yarışma boyunca öğrenciler, havacılık alanındaki bilgilerini konuşturarak jüriyi ve izleyicileri etkilediler. Bilgi yarışmasında sergilenen yüksek performans, Türkiye'nin gençlerinin havacılık alanında ne denli bilgili ve tutkulu olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Etkinlik günü aynı zamanda Bahar Şenliği'ne de ev sahipliği yaptı. Şenlik kapsamında düzenlenen konserler, dans gösterileri ve çeşitli etkinlikler, yarışmanın stresini atmak isteyen öğrencilere ve katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Rengarenk stantlar, oyun alanları ve yiyecek köşeleri, şenliğe ayrı bir canlılık kattı. Gençler, bilgi yarışmasının ardından arkadaşlarıyla birlikte doyasıya eğlenme fırsatı buldu.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin bu anlamlı etkinliği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "İstikbal Göklerdedir" sözünü de bir kez daha hatırlattı. Atatürk'ün bu veciz sözü, Türk gençlerinin havacılık alanındaki potansiyelini ve bu alandaki gelişmelere olan inancını simgeliyor. Bu tür yarışmalar, gençlerin Atatürk’ün gösterdiği hedef doğrultusunda ilerlemelerine ve havacılık sektöründe daha ileriye gitmelerine katkı sağlıyor.

Bu anlamlı etkinlik, katılımcı tüm liselerden öğrencilere hem öğrenme hem de eğlenme fırsatı sunarak, geleceğin havacılarına ilham vermeye devam ediyor. Hem bilgi yarışması hem de Bahar Şenliği, gençlerin unutulmaz anılar biriktirmelerini sağladı ve havacılığa olan ilgilerini pekiştirdi.

Genel Havacılık Kategorisi

Birincisi, Ankara'dan Ayrancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hürkuşlar - Alfa takımından, Efe Ertuğrul YILDIZEL, Murat PEKGÖZ, Hakan Efe Kurtcoğlu oldu.

İkinciliği, Ankara'dan Ahmet Haluk Dursun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Airbone takımından, Esra Nur Önel, Mustafa Kerim Narici, Salih Emir Demirel kazandı.

Üçüncülüğü ise yine Ankara’dan Ahmet Haluk Dursun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yükselen Kanatlar takımından, Samet Göçer, Osman Salih Çetin, Helin Akbay kazandı.

Hava Aracı Bakım Bilgisi Kategorisi

Birincisi, İstanbul'dan Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yarasalar takımından, Hasan Alper Karadeniz, Yiğit Erden, Samed Tunca oldu.

İkincisi, Eskişehir'den Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Afterburner takımından, Hasan Banyaz, Feyza Tektaş, Semih Kırca oldu

Üçüncülüğü ise yine Ankara'dan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, GATEM Hürkuş takımından, Muhammed Emin Çakır, Mehmet Feyzi Sönmez, Furkan Batur Özçelik kazandı.