Genel Duyurular
02.08.2018

AZAMİ SÜRESİNİ DOLDURAN ÖĞRENCİLERE VERİLEN EK SINAV HAKKI

Azami süre sonunda başarısız olan öğrencilere 2547 Sayılı Kanunun 44 üncü maddenin (c) bendi kapsamında verilecek ek süre sınavlarıyla ilgili olarak;

Azami süreler sonunda kayıtlı olduğu programından mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilecek olup;

  • Bu sınavlar sonunda, başarısız ders sayısı beş, dört, üç ve iki derse indirenlere bu dersler için üç yarıyıl,
  • Ek sınavları almadan beş derse kadar başarısız olan öğrencilere dört yarıyıl,
  • Bir dersten başarısız olanlara ise başarısız oldukları dersin sınavlarına sınırsız girme hakkı tanınır ve ek süre ile sınırsız sınav hakkı tanınan öğrenciler öğrencilik hakkından yararlanamazlar.
  • Öğrencilerden genel not ortalaması (AGNO) 2.00’ın altında kalması sebebiyle ilişikleri kesilme durumuna gelen son dönem/sınıf öğrencilerine, not ortalamalarını yükseltmek üzere diledikleri derslerden sınırsız sınav hakkı tanınır. Bunlardan uygulamalı, uygulaması olan ve daha önce alınmamış dersler dışındaki derslere devam şartı aranmaz.
  • Açılacak sınavlara, üst üste veya aralıklı olarak toplam üç eğitim-öğretim yılı hiç girmeyen öğrenci, sınırsız sınav hakkından vazgeçmiş sayılır ve bu haktan yararlanamaz.
  • Azami öğrenim süresi sonunda veya ek sınavlar sonunda bir dersten başarısız olanlara sınırsız sınav hakkı tanınır. Sınırsız sınav hakkı kullanma durumunda olan öğrenciler, sınav ücreti için Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından belirlenen ücreti ödemeye devam ederler. Ancak bu öğrenciler, sınav hakkı dışındaki diğer öğrencilik haklarından yararlanamazlar.

 

SINAV TAKVİMİ

!!İkinci  Ek Sınav Başvuru Tarihi : 13.08.-17.08.2018

                  Sınav Tarihleri                   : 03.09.-07.09.2018

Notlar 

  • Öğrenci, ek süre sınavları sonunda verilen sınav haklarını, yarıyıllarda açılan sınavlarda (ara sınav, yarıyıl sonu sınavı ve bütünleme) kullanır.
  • Sınırsız sınav hakkı verilen ve açılacak sınavlara üst üste veya aralıklı olarak toplam üç eğitim- öğretim yılı hiç girmeyen öğrenci, sınırsız sınav hakkından vazgeçmiş sayılır ve bu haktan yararlanamaz.
  • Hiç almadığı ve uygulamalı/uygulaması olan derslerde devam şartı aranır.

 

Azami Süresi Dolan Öğrencileri Verilen Ek  Sınav  Hakkında

Sınav ücreti ders başına 750 TL olup, dilekçe ile başvuru yapılıp, ücretin yatırıldığı dekont ile birlikte Genel Evrak Birimine verilmesi gerekmektedir.

Hesap bilgileri aşağıdaki gibidir.
Denizbank Ostim Ticari Merkez Şube
Hesap No: 5067665
İban No: TR97 0013 4000 0050 6766 5000 01

Öğrencinin Adı-Soyadı, Okul No ve Azami Süresi Dolan Öğrencileri Verilen  Azami Ek  Sınav   ücreti açıklaması ile yatırması gerekmektedir.