Genel Duyurular
18.05.2021

Havalimanında Çalışmak ya da Staj Yapmak isteyen Öğrencilerimizin Dikkatine!

Havalimanlarında çalışabilmek ve  staj uygulamalarına katılabilmek için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün yayımlamış olduğu Sivil Havacılık Güvenliği Eğitim ve Sertifikasyon Talimatı (SHT-17.2) kapsamında, Kurs-1 Güvenlik Bilinci Eğitiminin alınması gerekmektedir.

Kurs-1 Güvenlik Bilinci Eğitiminde, sivil havacılık güvenliğinin önemi, olası tehditler ve yasadışı eylemlere karşı yapılması gerekenler ile ulusal ve uluslararası güvenlik mevzuatı hakkında bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Bu eğitim, Üniversitemiz bünyesinde YAGEM (Yaşam Boyu Gelişim Merkezi) tarafından SHGM onaylı olarak verilmektedir.  Bu sebeple, havalimanlarında çalışmak isteyen ya da staj yapmak isteyen öğrencilerimiz YAGEM ile iletişime geçebilirler.